Kickstart jouw carrière in de IT

Start met een IT-traineeship.

Geen achtergrond in IT, maar wel interesse? Met het betaalde QISS IT-traineeship op hbo niveau maak je snel de switch naar dé branche van de toekomst.

Een IT traineeship bij QISS IT betekent:

Werken, leren én betaald krijgen

Meteen een contract

Starten, ook zonder IT achtergrond

NS-businesscard, na een jaar een leaseauto

Opdrachten bij top 500 Nederlandse bedrijven

Specialiseren in 1 van de 6 IT tracks van de toekomst

IT Trainee bij QISSI IT kantoor lachend achter haar laptop

De IT-wereld zoekt jou!

Opleiding in hotelmanagement, communicatie of rechten? Geen probleem! Wat je achtergrond ook is, voor jou is er plek in de IT. Sterker nog: jouw sterke sociale en communicatieve vaardigheden kunnen we juist heel goed gebruiken.

Welke opleiding je gedaan hebt, vinden we bij QISS IT niet zo belangrijk. Het zijn namelijk niet je diploma, studie en (IT) kennis die jouw succes bepalen. Je persoonlijkheid, motivatie, leer- en doorzettingsvermogen juist weer wel. IT IS UP TO YOU!

Daarom zetten we jouw unieke eigenschappen zo optimaal mogelijk in op de IT-afdeling van één van onze opdrachtgevers in de regio Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Breda. Banken, verzekeraars of de overheid bijvoorbeeld. Maar ook bedrijven in toerisme, cosmetica en persoonlijke verzorging. Precies, géén IT-bedrijven dus!

Zo ziet het traineeship bij QISS IT eruit.

We leggen het uit in een aantal stappen.

Kies jouw IT track.

In de IT kan je veel kanten op, bepaal je eigen pad! Samen met je QISS Talentmanager ontdek je in welke richting jij wil doorgroeien. Om het makkelijker te maken hebben wij een aantal categorieën gemaakt, maak kennis met onze tracks.

Functioneel applicatiebeheer

Cloud specialist

IT Service management

Big Data

Project management

Security

Over ons IT traineeship.

IT traineeship en recruitment uitgelegd
IT Trainee aan het werk achter de laptop tijdens de IT traineeship bij QISS IT

Volg je eigen pad in de IT.

Jouw keuzes. Jouw tempo. Jouw plan.

Bij QISS IT kijken we naar wie jij bent en wat jij wil. Daarom stel je in het IT traineeship samen met je eigen Talentmanager een persoonlijk ontwikkelingsplan op om je te specialiseren. Via de QISS academy volg je trainingen en behaal je erkende certificaten die passen bij jouw interesses en gekozen track. Helemaal in je eigen tempo. IT is up to you!

Maar leren doe je tijdens het IT traineeship natuurlijk vooral ‘on the job.’ Daarom vinden we de beste match voor jou en detacheren we je al meteen in een communicatieve rol op de IT afdeling bij één van onze opdrachtgevers in (de buurt van) Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

Het IT traineeship heeft mij zo getriggerd dat ik dacht: ik ga mijn kansen gewoon wagen.

Kadjel, IT professional
Lees deze referentie
IT Professional Kadjel

De IT-wereld is heel breed en heeft voor iedereen een plekje.

Eline, IT-trainee
Lees deze referentie

Werken in de IT?

Veelgestelde vragen.

Wat is een IT-Traineeship?

Bij een IT-Traineeship ligt de focus op het ontwikkelen van je IT-vaardigheden en het behalen van certificaten voor business applicaties (Microsoft tools, CRM-software). Daarnaast werk je tijdens ons IT-Traineeship ook aan nuttige communicatieve vaardigheden zoals communiceren, presenteren, adviseren en samenwerken.

Een IT-Traineeship bij QISS IT is een uitstekende manier om jouw carrière als IT-professional een vliegende start te geven door aan de slag te gaan bij onze gerenommeerde opdrachtgevers. Functies waar je na een IT-Traineeship bij QISS IT in verder kunt specialiseren, zijn bijvoorbeeld IT Service Management, Projectmanagement en Functioneel Applicatiebeheer.

Een traineeship mag niet verward worden met een stage. Een stage doe je tijdens je studie en een traineeship doe je na je afstuderen. Je krijgt de verantwoordelijkheden en het salaris die horen bij een startersfunctie.

Hoe ziet het IT traineeship eruit?

Alle informatie over het IT traineeship vind je hier. Wij geloven in maatwerk. Bekijk het stappenplan om te ontdekken welke stappen je in het IT traineeship doorloopt. Ben jij al eerder toe aan de volgende stap? Dan gaan we ervoor!

Heb je een diploma nodig om een IT-traineeship te starten?

Je hebt niet per se een diploma in de richting van IT nodig om een IT-traineeship bij QISS IT te starten. We kijken naar jouw persoonlijke kwaliteiten en jouw persoonlijke verhaal. Bijvoorbeeld naar jouw werkervaring in een andere functie.

Wel zien we graag dat je een mbo niveau 4-diploma hebt (of hbo, of wo), of een propedeuse op hbo- of wo-niveau. Als deelnemer van het IT-traineeship wordt je namelijk opgeleid op hbo-niveau.

Als je een IT-opleiding hebt gedaan, is dat natuurlijk erg waardevol. Maar dat hoeft niet! Veel deelnemers van het traineeship bij QISS IT laten zich uit een ander vakgebied omscholen. Bijvoorbeeld trainee Eline. Zij heeft haar plek heeft gevonden in de IT. Zij had voor ze het traineeship begon werkervaring in de marketing, communicatie en klantenservice.

Hoeveel krijg ik betaald tijdens mijn IT Traineeship?

Vanaf het begin van het traineeship verdien je een marktconform salaris en heb je veel mogelijkheden om door te groeien. Je leert en werkt tegelijkertijd, waardoor je niet zonder salaris komt te zitten. Het eerste jaar van je traineeship kun je rekenen op een salaris van minimaal €2400 bruto per maand, op basis van 40 uur.

Wat is een bootcamp?

De bootcamp is dé kick-off van het IT-Traineeship en jouw carrière in de IT. In korte tijd leer je klassikaal over de allerbelangrijkste IT begrippen en Microsoft tools en wordt je klaargestoomd voor jouw eerste opdracht als servicedeskmedewerker. En natuurlijk leer je al je nieuwe QISS-collega’s kennen. De bootcamp  vindt plaats op ons kantoor in Den Haag en duurt 7 dagen.

Waarom is een IT-traineeship interessant voor mij?

Een IT-traineeship is interessant omdat het jou de kans biedt om een opleiding te volgen, mét salaris! Je ontwikkelt je dus én werkt aan een mooie carrière in de IT, terwijl je tegelijkertijd betaald wordt.De combinatie van leren en werken staat centraal. Je leert tijdens je werk, maar besteedt ook tijd aan zelfstudie. Bij zowel je werk als je studie krijg je begeleiding van een van onze Talentmanagers. Ook word je begeleid door een van de IT-coaches. Zij begeleiden jou op de inhoud van jouw gekozen specialisme (één van de zes tracks). Bijvoorbeeld security, data of cloud. Je ontwikkelt je dus niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk.

Wat zijn de ervaringen van andere trainees?

Hoe ervaren onze IT trainees het IT traineeship? Zo beleeft trainee Kadjel het traineeship. Wat triggerde Kadjel om te kiezen voor IT? Wat was haar beeld van de IT en hoe is de werkelijkheid? En welke rol speelt IT in de maatschappij? En lees hier de verhalen van andere trainees.

Is Nederlands spreken een vereiste voor het IT Traineeship?

Ja, voor deelname aan ons IT traineeship is het een vereiste dat je goed Nederlands spreekt. Zo kun je naadloos met collega's en klanten communiceren, wat bijdraagt aan een positieve en productieve werkomgeving.

Waar wil jij je carrière beginnen?

Word jij onze nieuwe QISSer?

Hoe ervaart IT trainee Sanne het IT-traineeship bij QISS IT? Welke skills en mindset heb je nodig als je start aan dit traineeship? En waarom is het IT-traineeship een win-winsituatie? Sanne vertelt het je!

Interview met trainee Sanne over het IT traineeship bij QISS IT

Liever eerst persoonlijk contact?

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QISS IT Sophie van Ruijven Recruiter
Recruiter

Sophie van Ruijven