Kickstart jouw carrière in de IT

Start met een IT Traineeship.

Geen achtergrond in IT, maar wel interesse? Met het betaalde QISS IT traineeship op hbo niveau maak je snel de switch naar dé branche van de toekomst.

IT Trainee en Talentmanager in gesprek over het IT traineeship

Een IT traineeship bij QISS IT betekent:

Starten zonder IT achtergrond

Werken, leren én betaald krijgen

Meteen een contract

Een leaseauto of NS-businesscard

Opdrachten bij top 500 Nederlandse bedrijven

Specialiseren in 1 van de 6 IT tracks van de toekomst

QISS-IT tracks

De IT-wereld zoekt jou!

Opleiding in hotelmanagement, communicatie of rechten? Geen probleem! Wat je achtergrond ook is, voor jou is er plek in de IT. Sterker nog: jouw sterke sociale en communicatieve vaardigheden kunnen we juist heel goed gebruiken.

Of je nou officieel een HBO of WO papiertje hebt, vinden we bij QISS IT dan ook niet belangrijk. Het zijn namelijk niet je diploma, studie en (IT) kennis die jouw succes bepalen. Je persoonlijkheid, motivatie en doorzettingsvermogen juist weer wel. IT IS UP TO YOU!

Daarom zetten we jouw unieke eigenschappen zo optimaal mogelijk in op de IT-afdeling van één van onze opdrachtgevers in de regio Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Breda. Banken, verzekeraars of de overheid bijvoorbeeld. Maar ook bedrijven in toerisme, cosmetica en persoonlijke verzorging. Precies, géén IT-bedrijven dus!

Zo ziet het traineeship bij QISS IT eruit.

We leggen het uit in een aantal stappen.

Kies jouw IT track.

In de IT kan je veel kanten op, bepaal je eigen pad! Samen met je QISS Talentmanager ontdek je in welke richting jij wil doorgroeien. Om het makkelijker te maken hebben wij een aantal categorieën gemaakt, maak kennis met onze tracks.

Security

Datalekken. DDoS-aanvallen. Phishing. Not on your watch! Want jij brengt risico’s en dreigingen in kaart en maakt plannen om bedrijven beter te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen. Door de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen, voorkom jij dat bedrijfsgevoelige informatie of persoonsgegevens op straat belanden.

Big Data

Data omzetten naar informatie. Informatie naar kennis. En kennis naar keuzes. Dat is wat je doet met big data. Je verwerkt de reusachtige brei aan data tot waardevolle inzichten. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het bepalen van bedrijfsstrategieën.

Functioneel applicatiebeheer

Productieve medewerkers, (kosten)efficiënte werkprocessen en tevreden klanten. De applicaties die een bedrijf gebruikt, spelen hierin een grote rol. Net als jij. Want jij helpt je collega’s hun weg te vinden in deze software en tools om alles eruit te halen wat erin zit.

Cloud specialist

Wil jij de techniek induiken? Leer alles over de cloud! In deze technische track analyseer, ontwerp, ontwikkel en beheer je (Microsoft) cloud oplossingen. Hebben jouw collega’s vragen of uitdagingen met het werken in de cloud? Bij jou moeten ze zijn.

Project management

Een nieuwe cloud oplossing, hardware leverancier of werkplek? Jij begeleidt bedrijven bij dit soort grote IT projecten. Je verzorgt de planning, organisatie en uitvoering tot in de puntjes. Jij rondt het project soepel, binnen budget en planning af door de taken binnen je team nauwlettend in de gaten te houden.

Service management

Jij optimaliseert IT processen en zorgt dat iedereen zich eraan houdt. Zo maak je afspraken over wat er moet gebeuren bij wijzigingen, incidenten en problemen. Jij leidt deze processen in goede banen en schakelt de juiste collega’s in om het samen binnen de afgesproken tijd op te lossen.

Over ons IT traineeship.

IT traineeship en recruitment uitgelegd
IT Trainee aan het werk achter de laptop tijdens de IT traineeship bij QISS IT

Volg je eigen pad in de IT.

Jouw keuzes. Jouw tempo. Jouw plan.

Bij QISS IT kijken we naar wie jij bent en wat jij wil. Daarom stel je in het IT traineeship samen met je eigen Talentmanager een persoonlijk ontwikkelingsplan op om je te specialiseren. Via de QISS academy volg je trainingen en behaal je erkende certificaten die passen bij jouw interesses en gekozen track. Helemaal in je eigen tempo. IT is up to you!

Maar leren doe je tijdens het IT traineeship natuurlijk vooral ‘on the job.’ Daarom vinden we de beste match voor jou en detacheren we je al meteen in een communicatieve rol op de IT afdeling bij één van onze opdrachtgevers in (de buurt van) Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

IT Recruiter Julienne zit bij QISS IT met een laptop voor het raam

ONLINE MEET UP.

Hoe is het nu écht om een traineeship te volgen? Hoe zit het met de studielast naast je werk? Krijg je meteen salaris? Wij snappen dat je eerst alle details wilt weten, voor je je aanmeldt voor een IT traineeship. Daarom organiseren we elke maand een online meet up.

Meer info en aanmelden

Het IT traineeship heeft mij zo getriggerd dat ik dacht: ik ga mijn kansen gewoon wagen.

Kadjel, IT professional
Lees deze referentie
IT Professional Kadjel

De IT-wereld is heel breed en heeft voor iedereen een plekje.

Eline, IT-trainee
Lees deze referentie

Werken in de IT?

Veel gestelde vragen.

Heb je een diploma nodig om een traineeship te starten?

Wij kijken naar de kwaliteiten van jou als persoon. Wel vragen we om een mbo-4 diploma of hbo-propedeuse dit omdat wij jou opleiden op hbo-niveau.

Krijg ik betaald tijdens mijn traineeship?

Ja! Vanaf het begin van het traineeship verdien je een marktconform salaris en heb je veel mogelijkheden om door te groeien. Je leert en werkt tegelijkertijd, waardoor je niet zonder salaris komt te zitten. Het eerste jaar van je traineeship kun je rekenen op een salaris van €2200-€2400 per maand, op basis van 40 uur.

Waarom is een traineeship interessant voor mij?

Een IT traineeship biedt jou de kans om een opleiding te volgen, mét salaris. De combinatie tussen leren en werken staat centraal. Hierdoor kun je mooie stappen zetten in je carrière. Ook krijg je begeleiding van één van onze Talentmanagers en van IT coaches binnen jouw specialisatie, waardoor jij je niet alleen professioneel maar ook persoonlijk ontwikkelt.

Wat zijn de ervaringen van andere trainees?

Hoe ervaren onze IT trainees het IT traineeship? Zo beleeft trainee Kadjel het traineeship. Wat triggerde Kadjel om te kiezen voor IT? Wat was haar beeld van de IT en hoe is de werkelijkheid? En welke rol speelt IT in de maatschappij? En lees hier de verhalen van andere trainees.

Hoe ziet het IT traineeship eruit?

Alle informatie over het IT traineeship vind je hier. Wij geloven in maatwerk. Bekijk het stappenplan om te ontdekken welke stappen je in het IT traineeship doorloopt. Ben jij al eerder toe aan de volgende stap? Dan gaan we ervoor!

Moet ik Nederlands kunnen spreken voor het traineeship?

Ja, voor deelname aan ons IT traineeship is het een vereiste dat je goed Nederlands spreekt. Zo kun je naadloos met collega's en klanten communiceren, wat bijdraagt aan een positieve en productieve werkomgeving.

Waar wil jij je carrière beginnen?

Word jij onze nieuwe QISSer?

Hoe ervaart IT trainee Sanne het IT traineeship bij QISS IT? Welke skills en mindset heb je nodig als je start aan dit traineeship? En waarom is het IT traineeship een win-winsituatie? Sanne vertelt het je!

Interview met trainee Sanne over het IT traineeship bij QISS IT

Liever eerst persoonlijk contact?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.