Hoe we werken

MATCHING.

WERVEN & MATCHEN THE QISS WAY: ZO VINDEN WIJ DE JUISTE MENSEN VOOR JOUW TEAM

QISS IT Accountmanager en trainee in gesprek aan tafel

Diversiteit in werkervaring en achtergrond medewerkers maakt je team niet alleen slimmer, maar ook wendbaarder. Daarom kijken we bij QISS IT niet alleen naar opleiding en werkervaring, maar vooral naar persoonlijkheid en kwaliteiten. Al tijdens het selectieproces leren we onze kandidaten goed kennen en maken we de beste match met jou en je team. We zoeken naar IT-talenten met een diverse set vaardigheden en perspectieven. Hierdoor kunnen we teams samenstellen die innovatieve oplossingen bieden die verder gaan dan de norm.

 

DIVERSITEIT.

Bij QISS IT geloven we sterk in diversiteit, vooral in ons matchingsproces. Of het nu gaat om ervaring, achtergrond, gender of etniciteit, wij streven naar een inclusieve selectie van IT-professionals die de diversiteit van jouw team verrijken.

Onze toewijding aan diversiteit onderscheidt ons van andere IT-detacheerders. We zijn ervan overtuigd dat diverse teams betere resultaten behalen en meer innovatie stimuleren. Als je op zoek bent naar een IT-partner die niet alleen kijkt naar technische kennis, maar ook naar diversiteit en inclusie, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

HOE WIJ MATCHEN.

Ontdek onze selectiemethoden:

DISC

Met onze DISC analyse ontdekken we de gedrags- en communicatievoorkeuren van onze kandidaten. Op basis hiervan maken wij de match. Zo weet je zeker dat je kandidaat goed aansluit bij de rol, de mensen in je team en organisatie.

Game Based Assessment

Met onze Game Based Assessment verzamelen we inzichten over de vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken van onze IT-professionals en krijgen we inzicht in hun leervermogen.
Caroline die de DISC-methode uitlegt

DISC ANALYSE.

Bij QISS IT maken we gebruik van de DISC-persoonlijkheidsanalyse, een methode die we inzetten in verschillende fasen van ons traineeprogramma. DISC is niet alleen handig in de werving, het is ook van onschatbare waarde in de persoonlijke begeleiding en bij het matchen. Met DISC kunnen we beter begrijpen hoe de persoonlijkheid van onze QISSer past binnen jouw team en organisatie. Zo kunnen we de juiste talenten optimaal inzetten.

Divers samengestelde teams presteren het best. Dat geldt ook voor een diversiteit aan DISC-profielen binnen een team. Hoe ziet jouw teamsamenstelling eruit? Bestaat jouw team uit een mix van kleuren en eigenschappen of voornamelijk hetzelfde profiel? Door inzicht in elkaars kleuren en voorkeuren creëer je meer begrip en stabiliteit binnen een team. Dat zorgt weer voor een prettigere werksfeer en een hogere productiviteit. Wil jij een DISC analyse inzetten voor een analyse van jouw team? Neem dan contact met ons op.

DISC analyse aanvragen

 

GAME BASED ASSESMENT.

Zelfredzaamheid, aanpassingsvermogen en oplossingsgerichtheid, maar ook stressbestendigheid, prioriteiten stellen en verantwoordelijkheidsgevoel. In onze innovatieve Game Based Assessment komen ze stuk voor stuk aan bod. Hiermee testen we onze kandidaten spelenderwijs al bij de sollicitatie op hun skills en (HBO) werk- en denkniveau. Omdat we zo heel goed weten waar onze kandidaten in uitblinken, is de ideale match met jouw organisatie zo gemaakt.

Werven en matchen voor jouw afdeling.

Neem contact met mij op

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.