Ik heb mijn plek gevonden in de IT.

Met IT-trainee Eline

QISS IT-traineeship bootcamp training

Ik was toe aan verandering, wilde een ander pad bewandelen binnen mijn carrière, meer leren en een frisse start maken. Mijn LinkedIn pagina was geüpdatet en het duurde niet lang voordat ik een bericht had ontvangen. Of ik geïnteresseerd was in een baan binnen de IT. Ik?  

Met ervaring in de marketing, communicatie, klantenservice en een dosis horeca-skills zag ik mijzelf nu niet in het plaatje van de IT-wereld passen. Daarnaast had ik ook helemaal geen werkervaring in deze branche. Dus ik had vriendelijk bedankt. Maar na een maand of twee werd ik weer benaderd en ik was nog steeds op zoek. Een diploma en ervaring waren niet eens nodig op te kunnen starten! Mijn nieuwsgierigheid nam de overhand en ik ben mij gaan verdiepen in QISS IT. En dat zag er verbazingwekkend interessant uit. En juist in de IT is er dringend behoefte naar mensen met communicatieve vaardigheden. Komt dat even mooi uit! Ik kon niet anders dan enthousiast zijn. 

Bootcamp, de generale repetitie 

Na een persoonlijkheidstest, een DISC-analyse en een super tof gesprek op het hoofdkantoor was ik verkocht en zette QISS IT haar deuren voor mij open. De bootcamp begon, waar ik gelijk mijn nieuwe trainee collega’s leerde kennen en de vaste QISSers die op kantoor werken. Tijdens deze week werden alle ins & outs gegeven over hoe het is om bij QISS te werken, wat je kunt verwachten, ervaringen werden gedeeld, een introductie in de cursussen en tracks en vooral veel lachen! Ik voelde mij vanaf dag 1 al welkom, het voelde goed!  

En dan ben je opeens een IT Trainee 

Mijn vrienden en familie moesten nog wel even wennen; jij in de IT? Dat is toch iets met computers programmeren en zo? Ja, maar zo veel meer dan dat! Van creatieve processen tot programmeren, van projectmanagement, tot ervoor zorgen dat de online security de persoonsgegevens van medewerkers binnen een organisatie veilig houdt. De IT-wereld is heel breed en heeft voor iedereen een plekje. En ik heb die van mij gevonden bij QISS IT.

Diversiteit is dé IT-sleutel 

Wat ik zo mooi vind aan de IT? De behoefte aan diversiteit. Dat trok mij aan en is juist zó belangrijk binnen de IT-wereld. Waar ik mijzelf voorheen niet in het plaatje zag passen, voel ik mij nu als een vis in het water. Iedereen heeft sterke kanten en kwaliteiten. Breng deze allemaal samen en je hebt een super IT-team!  

Wil jij ook kennismaken met de IT-wereld? Bekijk dan het traineeship.

Naar het Traineeship

wat anderen zeggen.