Ik heb van mijn hobby mijn carrière gemaakt.

Rory begon zijn carrière in de horeca. Daar werkte hij jaren totdat hij door corona noodgewongen moest stoppen. Hij kwam in een negatieve spiraal terecht en wist niet wat hij moest kiezen voor zijn toekomst. Hij bleef steeds vaker thuis om te gamen, totdat hij zich realiseerde dat hij met deze hobby over meer IT kennis bezat dan hij dacht.

Hobby of kennis?
Het RAM geheugen van een game PC omzetten? Laptops opnieuw configureren? Dat hoorde voor Rory allemaal bij zijn gaming hobby. Verschillende mensen in zijn omgeving spoorden hem aan om hier iets mee te doen. Maar ja, kan dat wel zonder IT-diploma? Ja zeker, bij QISS IT kan dat! Gamer én QISSer Ben, vertelde hem dat je met de juiste motivatie en communicatieve skills kunt solliciteren voor het IT traineeship. En zo gebeurde het dat ook Rory de stap waagde en solliciteerde bij QISS IT.

“Ik verwarde mijn kennis met affiniteit. Nu blijkt dat IT affiniteit en motivatie genoeg kan zijn voor een carrière switch.”

 

Het IT-Traineeship was een verademing voor Rory. “Sinds ik bij QISS IT ben begonnen is mijn hele mindset in een paar maanden positief veranderd. Ik had nooit gedacht dat ik van mijn hobby mijn carrière zou kunnen maken. Dat ik met mijn enthousiasme ook representatief kan zijn bij een opdrachtgever voelt goed en belonend. Ik ben zo opgelucht dat ik een keuze heb gemaakt waarmee ik met zoveel plezier en blijdschap aan de slag ga. Nu word ik betaald voor mijn hobby. Dat is zo cool en nog steeds onwerkelijk.”

Aan het werk
Rory begon zijn eerste opdracht als Facilitair servicemedewerker bij een ziekenhuis. Al snel voegde hij ICT Servicedeskmedewerk en Werkplekbeheer toe aan zijn taken. “Het was een fijne plek waar ik de juiste begeleiding kreeg. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan en snel connecties kunnen opbouwen. Ik kan niet wachten om te ontdekken waar mijn volgende IT-avontuur mij brengt.”

Start jouw carrière
Wil jij net als Rory jouw gaming hobby omzetten in een succesvolle IT carrière? Waag je kans en solliciteer voor ons IT-Traineeship.

Solliciteer direct.

Liever eerst contact?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QISS IT Sophie van Ruijven Recruiter
Recruiter

Sophie van Ruijven