Nieuws

internationale vrouwendag.

8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een belangrijke dag bij QISS IT, want wij werken werken hard aan meer diversiteit en meer vrouwen in de IT.

Wat is Internationale Vrouwendag?

Internationale Vrouwendag wordt elk jaar gevierd op 8 maart. En dat al lange tijd! Initieel was 8 maart vooral een protestdag. Vrouwen kwamen op voor hun stemrecht en om gelijk te zijn aan mannen op de werkvloer. Ook al is er nog genoeg om voor te strijden, Internationale Vrouwendag is nu óók een dag om te vieren.

Waarom is Internationale Vrouwendag belangrijk?

Bij QISS IT vinden we Internationale Vrouwendag belangrijk. In 2010 begonnen we als eerste in de markt met ons doel: meer vrouwen in de IT. Want de door mannen gedomineerde IT-wereld heeft behoefte aan empathie, intuïtie en communicatieve skills. Eigenschappen die veel vrouwen bezitten.

Hoeveel vrouwen werken er in de IT?

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de IT. Na jaren van groei blijkt het aantal vrouwen in de IT namelijk weer iets af te nemen. De Taskforce Diversiteit & Inclusie onderzocht dit in 2023 en schatte in dat 10 tot 20 procent van alle IT’ers vrouw is. AG Connect berichtte er ook over. Bij QISS IT zetten we ons in voor vrouwen (en mannen) die een switch naar de IT overwegen én voor opdrachtgevers die diversiteit belangrijk vinden.

Bekijk onze vacatures

Rolmodellen in de IT

We zijn ervan overtuigd zijn dat de IT-sector meer diversiteit nodig heeft, en dus ook meer vrouwen en rolmodellen. Daarom werken we ook dit jaar weer samen met Equals om aandacht te vragen voor meer diversiteit in de IT. De jaarlijkse campagne is er op gericht om jaarlijks rond Internationale Vrouwendag vrouwelijke rolmodellen te tonen aan een groot publiek. It Takes One to Become One, doesn’t it?

QISSer Amarachi Uzoma

Met onze deelname aan de campagne van Equals, laten we zien dat vrouwen succesvol kunnen zijn in IT. Met of zonder een IT-achtergrond. QISSer Amarchi Uzoma bewijst dat dat kan. We zijn dan ook ontzettend trots op haar! Benieuwd naar Amarchi’s verhaal? Dat lees je hier.

Bijdragen aan onze doelstelling?

Wil jij ook werken met of bij een organisatie die zich inzet voor meer diversiteit in de IT? Neem dan contact met ons op. Of je nu overweegt om zelf een stap te zetten naar de IT met ons IT-Traineeship. Óf als je jouw huidige IT afdeling diverser wil maken.  Wij helpen je graag!

Ontdek de mogelijkheden.

Neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.