Nieuws

IT is Girls' Day!

Op 11 april is het Girls' Day en wij doen weer mee! Hoe en waarom? Dat lees je hier.

Wat is Girls’ Day?

Girls’ Day is een initiatief van VHTO om meiden van 10 tot 15 jaar op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en IT. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meiden bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT. VHTO koppelt scholen aan bedrijven of bedrijfsonderdelen in de buurt.

Waarom is Girls’ Day zo belangrijk?

Helaas zijn meiden en vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in techonderwijs en -beroepen. Slechts 17% van de werknemers in bèta, techniek en IT is vrouw. Met Girls’ Day maken jonge meiden laagdrempelig kennis met wat bèta, techniek en IT allemaal te bieden heeft. Ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en krijgen daardoor een bredere kijk op hun eigen mogelijkheden.

“Er zijn zoveel gave rollen voor vrouwen in de IT. Je kunt altijd meer dan je denkt.”

-Esther Jousma, Managing Director

 

QISS IT is trots om ook dit jaar weer een bijdrage te kunnen leveren aan Girls’ Day. Managing Director Esther Jousma vertelt: “We horen nog steeds dat er meisjes en vrouwen zijn die denken dat je alleen met een technische achtergrond in de ICT kunt werken. Gelukkig bewijzen wij het tegendeel door deze meiden kennis te laten maken met onze vrouwelijke professionals. Zo horen ze direct uit de praktijk welke gave rollen er allemaal zijn en dat je altijd meer kunt dan je denkt. Wij zeggen niet voor niks: IT is up to you!”.

Wat doet QISS IT met Girls’ Day?

Ook dit jaar ontvangen we bij QISS IT weer een groep jonge meiden. We laten hen kennis maken met de wereld van IT. Naast het ontmoeten van onze collega’s en IT Talenten, leren ze wat IT allemaal te bieden heeft. Daarnaast gaan de meiden zelf op een leuke manier aan de slag met probleemoplossend werken.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Naam*
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QISS IT Sophie van Ruijven Recruiter
Recruiter

Sophie van Ruijven