Nieuws

Diversity Day.

Bij QISS IT staan we elk jaar stil bij Diversity Day. Hoe staat jouw afdeling ervoor?

IS JOUW IT-AFDELING DIVERS?

Zijn de werknemers op jouw IT-afdeling een afspiegeling van de rest van de organisatie? Of is de minder of juist meer divers?

IT-functies stonden altijd bekend om het waarderen van technische skills boven soft skills. Kun je programmeertaal X? Ken je softwarepakket Y? Heb je ervaring met framework Z? Vaak bleef het daarbij. Maar dat is outdated. De IT-afdeling evolueert en steeds meer functies hebben minder te maken met alleen de harde kant van IT. Dus stop met het afvinken van lijstjes en kijk verder!

Diversiteit is meer dan achtergrond

Denk je bij diversiteit meteen aan de man-vrouwverdeling of culturele verschillen? Dat is slechts een klein deel van het plaatje. Diversiteit gaat verder dan dat. Wat dacht je van:

Technische skills vs. technisch talent

Technische skills blijven belangrijk, maar de technologie verandert razendsnel. Het gaat niet alleen om wat je nú weet, maar vooral om je mindset. Ben je leergierig en flexibel? Bij QISS IT focussen we daarop. Onze specialisten ontwikkelen zich razendsnel. We gebruiken Game Based Assessments om hun lerend vermogen te testen en helpen ze om certificaten te behalen.

De communicatieve kant van IT

Een IT’er moet niet alleen technisch zijn, maar ook communicatief sterk. Vooral in functies zoals servicedeskmedewerker of functioneel applicatiebeheerder zijn people skills minstens zo belangrijk als technische kennis. Mannen en vrouwen communiceren anders, stellen andere vragen. Die diversiteit in communicatie maakt een team sterker. Vergeet ook niet mensen die zich niet als man of vrouw identificeren. Zij zijn net zo belangrijk, zowel als eindgebruiker als teamlid.

Introvert of extravert? Georganiseerd of creatief?

Het vooroordeel dat alle IT’ers introvert zijn, is achterhaald. Bij QISS IT letten we op soft skills en zoeken we naar de perfecte balans voor onze opdrachtgevers. Met onze DISC persoonlijkheidstest weten we wie de creatieve denker is en wie zorgt voor structuur. Wat heeft jouw team nodig? Betere samenwerking? Creativiteit? Of juist meer daadkracht? Laat ons weten waar jouw behoefte ligt en wij vertellen welke QISSer het beste in jouw team past!

Neem contact op

 

Waarom Diversity Day en diversiteitsbeleid?

Diversiteit gaat dus verder dan alleen cultuur of geslacht. Maar waarom is het zo belangrijk? Een diverse werkvloer is een afspiegeling van de maatschappij en dat zorgt voor betere IT-oplossingen. Bedrijven die diversiteit omarmen:

  • Benutten de volledige arbeidsmarkt.
  • Zijn innovatiever en omarmen verandering.
  • Hebben tevreden medewerkers die openstaan voor nieuwe ideeën.
  • Kennen hun doelgroep en de samenleving beter.

Diversity Day 2024 bij QISS IT

Bij QISS IT werken we al jaren aan diversiteit en inclusiviteit. Onze young professionals brengen die mindset mee naar de teams waar ze werken en maken die sterker. Op Diversity Day 2024 zetten we daarom al onze medewerkers extra in het zonnetje, want daar zijn we trots op!

 

Meer weten?

Neem contact met mij op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.