Tracks

Cloud Specialist

Wil jij de techniek induiken? Leer alles over de cloud! In deze technische track analyseer, ontwerp, ontwikkel en beheer je (Microsoft) cloud oplossingen. Hebben jouw collega’s vragen of uitdagingen met het werken in de cloud? Bij jou moeten ze zijn.

IT Trainee aan het werk achter de laptop tijdens de IT traineeship bij QISS IT

Wat doet een cloud specialist?

Ben je na een uitdagende bootcamp, de start bij je eerste opdrachtgever als servicedeskmedewerker en het behalen van de benodigde certificaten toe aan verdieping? Dan kies je voor een specialisatie in de vorm van een van onze tracks. Bijvoorbeeld de track Cloud Specialist. Iemand die zich in cloud specialiseert, is een technisch expert in cloud computing-technologieën en -diensten.

Als cloud specialist houd je je bezig met het ontwerpen, implementeren en beheren van cloudinfrastructuur. Dit kan het configureren van servers, opslag, netwerken en andere componenten van een cloudomgeving inhouden. Maar ook het selecteren en integreren van clouddiensten en -toepassingen.

Daarnaast zorg je voor de beveiliging en compliance van cloudsystemen. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid draagt voor het implementeren en onderhouden van beveiligingscontroles en -procedures om gevoelige gegevens en systemen in de cloud te beschermen. Denk aan het configureren van firewalls, verificatiesystemen en encryptie technologieën.

Ook technische ondersteuning en probleemoplossing behoren tot jouw takenpakket. Want niet iedereen is zo thuis in de cloud als jij. Als cloud specialist los je technische problemen op en bied je begeleiding en ondersteuning aan eindgebruikers.

Wat kun je verwachten ?

Certificaten

• AZ 900 Microsoft Azure Fundamentals (reeds behaald) • AZ 104 Microsoft Azure Administrator • AZ 500 Microsoft Azure Security Technologies

Aanvullende trainingen

• Technische communicatie • Succesvol een boodschap overbrengen • Communiceren vanuit jouw kracht • Veranderingsmanagement • Creatieve probleemoplossing

Voorbeeld functies

• Cloud administrator • Office 365 specialist • Cloud engineer

Bekijk onze andere tracks.

Big Data

Data omzetten naar informatie. Informatie naar kennis. En kennis naar keuzes. Dat is wat je doet met big data. Je verwerkt de reusachtige brei aan data tot waardevolle inzichten. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het bepalen van bedrijfsstrategieën.

Functioneel applicatiebeheer

Productieve medewerkers, (kosten)efficiënte werkprocessen en tevreden klanten. De applicaties die een bedrijf gebruikt, spelen hierin een grote rol. Net als jij. Want jij helpt je collega’s hun weg te vinden in deze software en tools om alles eruit te halen wat erin zit.

Project management

Een nieuwe cloud oplossing, hardware leverancier of werkplek? Jij begeleidt bedrijven bij dit soort grote IT projecten. Je verzorgt de planning, organisatie en uitvoering tot in de puntjes. Jij rondt het project soepel, binnen budget en planning af door de taken binnen je team nauwlettend in de gaten te houden.

Security

Datalekken. DDoS-aanvallen. Phishing. Not on your watch! Want jij brengt risico’s en dreigingen in kaart en maakt plannen om bedrijven beter te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen. Door de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen, voorkom jij dat bedrijfsgevoelige informatie of persoonsgegevens op straat belanden.

Service management

Jij optimaliseert IT processen en zorgt dat iedereen zich eraan houdt. Zo maak je afspraken over wat er moet gebeuren bij wijzigingen, incidenten en problemen. Jij leidt deze processen in goede banen en schakelt de juiste collega’s in om het samen binnen de afgesproken tijd op te lossen.

Neem gerust contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.