Blog

Wat doet een servicedesk medewerker?

Lijkt het je wat om als servicedesk medewerker aan de slag te gaan, maar weet je niet precies wat hierbij komt kijken? Lees dan snel verder. We vertellen je meer over de vacature. En zie je jezelf wel als servicedesk medewerker in actie treden? Wacht dan niet langer met solliciteren!

Wanneer je werkt als servicedesk medewerker is geen dag hetzelfde, vervul je een onmisbare rol binnen bedrijven en werk je dagelijks met mensen. De ICT servicedesk staat in het middelpunt van bedrijven en maakt het mogelijk om dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Op dagelijkse basis worden incidenten door de servicedesk medewerkers opgelost en wordt er gekeken naar nieuwe aanvragen.

DE LEUKSTE SERVICEDESK MEDEWERKER VACATURES

Ben jij communicatief sterk, proactief en voel jij als geen ander waar de echte ICT problemen zich voordoen? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures. Als jouw vrienden je als behulpzaam omschrijven en je energie krijgt van doorgroeimogelijkheden, is het werk als servicedesk medewerker vast iets voor jou!

De leukste vacatures vind je bij QISS IT. Op allerlei niveaus kun je instromen en samen kijken we wat het best bij je past. Klaar voor de ontdekkingsreis?

Bekijk vacatures

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN VACATURES VOOR SERVICEDESK MEDEWERKERS?

Overweeg je te solliciteren? Groot gelijk! Je kunt namelijk veel verwachten van de vacatures als servicedesk medewerkers. Denk aan een goed salaris, mogelijkheden voor een leaseauto, de nodige faciliteiten om je werk te kunnen doen en ontwikkelingsmogelijkheden. Bij QISS IT krijg je toegang tot een ontwikkelingsplatform om jouw talent alsmaar te laten groeien.

Ook worden er goede regelingen voor vakantiedagen en vakantiegeld geboden. Reiskosten worden voor je vergoed en wordt er een passend plan opgesteld voor jouw pensioen. De zorgen worden je zoveel mogelijk uit handen genomen.

HEB JE OM SERVICEDESK MEDEWERKER TE WORDEN EEN OPLEIDING NODIG?

Of je een opleiding nodig hebt, is afhankelijk van de functie waarop je gaat solliciteren. Het is niet altijd van belang om een opleiding op zak te hebben. Met de nodige ervaring en motivatie kom je al een heel eind. Soms is het ook mogelijk om bij bedrijven een opleiding tot servicedesk medewerker te volgen.

Heb je al wel een opleiding afgerond in de IT branche? Dan kun jij als servicedesk medewerker aan het werk. Het gaat dan om een relevante opleiding van minimaal HBO niveau.

EEN CURSUS SERVICEDESK MEDEWERKER

Als het werk als servicedesk medewerker je goed in de oren klinkt maar je nog niet de juiste opleiding op zak hebt, kun je bij ons het IT traineeship volgen. Binnen de kortste keren weet jij wat er bij het werk komt kijken. We stomen je klaar om in de praktijk aan de slag te gaan en jouw talenten te benutten.

Meer over ons IT traineeship

Ook werken in de IT?

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.