Blog

Een IT traineeship zonder IT ervaring.

Zou je je graag om laten scholen, maar denk je dat een IT traineeship niets voor jou is omdat je geen ervaring hebt? Bij QISS IT maakt dat niets uit.

IT Traineeship

Iedereen kan zich aanmelden voor het IT traineeship en zich op laten leiden in een specifiek IT-veld. Omdat je vanaf het begin van het traineeship al werkt en dus ook salaris ontvangt, is het de ideale manier om je om te laten scholen. Ook wanneer je nog geen ervaring hebt!

Wat is een IT traineeship?

Een IT traineeship is een opleiding waarbij je tegelijkertijd al werkt voor een opdrachtgever in de IT-branche. Je begint met het opdoen van wat basiskennis, maar begint al snel te werken. Het opdoen van werkervaring is essentieel om een vak goed te leren en in een traineeship wordt dit gecombineerd met een opleiding. In het bedrijf is er iemand die je begeleidt en opleidt, waardoor je vaardigheden snel onder de knie krijgt. Traineeships duren over het algemeen enkele maanden tot een paar jaar, afhankelijk van wat je leert. Het IT traineeship van QISS IT duurt in totaal een jaar.

Werken in de IT zonder IT diploma

Om een IT-traineeship bij QISS IT te doen, heb je geen diploma of werkervaring in de IT-branche nodig. Iedereen kan dus solliciteren op het traineeship en maakt kans om deel te kunnen nemen. Er wordt gekeken naar je persoonlijkheid en je talent. Op basis hiervan beslissen we of je geschikt bent voor een traineeship. De ervaring en kennis die je misschien nog niet hebt, doe je vanzelf op tijdens het verloop van het traineeship. We zorgen ervoor dat je in deze periode van een jaar alle nodige werkervaring opdoet en bereiden je goed voor op de toekomst.

Hoe ziet een IT traineeship eruit?

Het IT traineeship bereidt je goed voor op je toekomstige baan in de IT-sector en bestaat uit verschillende onderdelen die hierbij helpen. Tijdens de bootcamp aan het begin leer je de taal van IT spreken en verbeter je je communicatievaardigheden. Daarna ga je aan de slag op een IT-afdeling, waar je bij een opdrachtgever praktijkvaardigheden opdoet. Dit doe je in de praktijk, omdat je op deze manier goed de diversiteit van IT onder de knie krijgt. Na vier tot negen maanden is het tijd voor de volgende stap: de specialisatie. We stellen een leerplan voor je op, zodat je de juiste vaardigheden voor je specialisatie onder de knie krijgt.

Wat gebeurt er na een IT traineeship?

Je rondt je IT traineeship af na een jaar en vervolgens is het tijd voor de volgende stap als IT Professional. Bij QISS IT vind je allerlei vacatures in de IT-branche waar je op kunt solliciteren. We hebben vacatures voor de verschillende specialisaties, bijvoorbeeld security of incidentmanagement, en helpen je aan een functie die bij je past. Je blijft toegang houden tot de QISS Academy, waar je ook na het traineeship kunt leren en certificaten kunt blijven behalen.

Naar het IT-traineeship