Blog

Een internationale work trip.

IT-professional Bregje mocht namens haar opdrachtgever Yamaha mee op zakenreis naar Finland. Lees hier alles over haar avontuur.

Mijn allereerste worktrip binnen de IT bracht me naar het sprookjesachtige Finland. Daar maakten temperaturen tussen -3 en -5 graden Celsius en een pak sneeuw het bezoek extra speciaal. De reis bood niet alleen de kans om Finland te zien, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en een onvergetelijke tijd door te brengen.

De opdracht zelf betrof een migratie, waarbij het Finse netwerk in ons eigen netwerk geïntegreerd moest worden. Een omvangrijke taak waarbij alles zorgvuldig moest worden overgezet. Als vertegenwoordiger van de service desk was mijn rol cruciaal. Ik stond voor de uitdaging om alle werkplekken, oftewel de laptops van alle medewerkers, naar het nieuwe systeem over te zetten. De werktrip besloeg maar liefst negen dagen en ik kan oprecht zeggen dat ik er enorm van genoten heb.

In de aanloop naar het werk op werkplekniveau werd er eerst op infrastructuurniveau gewerkt. Alles moest gereed zijn voordat ik überhaupt aan de slag kon met de werkplekken. Ik heb actief bijgedragen aan dit proces, zowel ter plaatse als op afstand vanuit Nederland. Vervolgens begon het echte werk: de migratie van enkele honderden werkplekken. Lange dagen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, gevuld met werken, eten en slapen.

“Het was intensief, maar ongelofelijk leuk”

De ervaring van het uitvoeren van een migratie in het buitenland was ronduit geweldig. Alles om me heen was nieuw. Deze reis was niet alleen mijn eerste kennismaking met zo’n uitdaging, maar heeft mij ook veel leermomenten gegeven.

Het hoogtepunt van de hele ervaring was ongetwijfeld de samenwerking met het team. Vanuit Nederland vertegenwoordigden we Yamaha met z’n drieën. Er was voortdurend contact met het team in Helsinki, en samen met de twee teams hebben we niet alleen professioneel samengewerkt maar ook veel plezier gehad.

Het was echt gaaf om deze speciale klus voor Yamaha te doen. Het opende mijn ogen voor nieuwe dingen in mijn vakgebied en het heeft me waardevolle inzichten en ervaringen opgeleverd.


Wil jij dit ook?

Wil jij net als Bregje werken in een leuke functie bij Yamaha? Bekijk dan de vacature en solliciteer direct.

Solliciteer direct.

Contact

Neem contact met mij op.

Naam(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.