Blog

Een carrière in de IT.

Overweeg je een carrièreswitch of opleiding? Denk dan aan de IT branche.

Mederwerkers van QISS IT aan het werk

Een carrière in de IT kan wat abstract klinken, omdat veel mensen niet precies weten wat je allemaal kunt doen in dit werkveld. IT staat voor informatietechnologie en is een veelzijdig werkveld met diverse banen. Overweeg je een carrièreswitch of opleiding? Denk dan eens aan de IT-branche. Zeker met een traineeship kun je vanaf het begin aan de slag en ontvang je een salaris, terwijl je tegelijkertijd alle nodige vakkennis opdoet. Of je nu graag met mensen werkt of liever analytisch aan de slag gaat, in de IT-sector is alles mogelijk!

Is werken in de IT iets voor jou?

Je wilt je graag laten omscholen, maar weet niet zo goed welke baan nou bij je past. Misschien is werken in de IT iets voor jou? Informatietechnologie heeft verschillende specialisaties en is dus een veelzijdig werkveld. Over het algemeen verdien je een mooi salaris in de IT-branche en maak je goede kansen op de arbeidsmarkt, omdat er veel vraag naar IT-experts is. Je levert een waardevolle bijdrage binnen een bedrijf, omdat je ervoor zorgt dat alle systemen goed werken. Het is een ideaal vak om je door te ontwikkelen, omdat er veel specialisaties mogelijk zijn en je altijd iets nieuws kunt leren.

Welke IT functies zijn er?

De functies in de IT-branche kunnen in drie groepen worden verdeeld: hardware, software en IT-diensten. De meeste mensen werken in de derde groep en richten zich op het in gebruik nemen van hardware en software. Je gaat bijvoorbeeld als systeembeheerder of servicedeskmedewerker aan de slag. Je ondersteunt medewerkers bij het operationele gebruik, bijvoorbeeld door programma’s en applicaties op computers en mobiele telefoons te installeren. Andere functies in de IT-branche zijn: programmeur, IT-manager, network engineer, data scientist, storingsmonteur en accountmanager.

De hoeveelheid IT banen blijft maar stijgen

Wanneer je IT interessant vindt en affiniteit met technologie hebt, is een baan in de IT-branche wellicht iets voor jou. Het goede nieuws is dat de hoeveelheid banen die te maken hebben met informatietechnologie nog steeds toenemen. Er is veel vraag naar IT-experts en het is dus een goede branche om een baan in te vinden. Steeds meer dingen regelen we digitaal en ook steeds meer bedrijven werken grotendeels digitaal; IT-experts zijn dus onmisbaar!

Je IT carrière begint bij QISS IT

Ben je overtuigd van een carrière in de IT? Je nieuwe carrière begint met het IT traineeship bij QISS IT! Je gaat bij ons direct aan de slag als trainee in een bedrijf, waardoor je vanaf het begin inkomsten hebt en een hoop praktijkervaring opdoet. In ons traineeship worden werken en leren met elkaar gecombineerd. Je begint met een bootcamp waarin je de taal van de IT leert, gaat vervolgens in de praktijk aan de slag en na vier tot negen maanden begint je specialisatie richting een specifiek werkveld binnen de IT.

Meer over ons IT traineeship

Ook werken in de IT?

Neem gerust contact met ons op[.]

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.