Blog

Als enige vrouw op de IT-afdeling.

Amke werkt via QISS IT op de IT-afdeling van een ziekenhuis. Wij vroegen haar hoe dat is en wat zij het leukst vindt aan haar werk.

Toen Amke begon bij haar opdracht op de ICT Servicedesk van het St Antonius Ziekenhuis was ze de enige vrouw in het team. In het begin was dat even wennen, maar al snel had ze haar plek gevonden.

Geen dag is hetzelfde

Werken in een ziekenhuis brengt een extra dimensie aan de IT-rol. Dagelijks komen verschillende collega’s langs, van doctoren tot schoonmaakmedewerkers. Ze hebben heel uitlopende vragen. Van wachtwoord resets en het instellen van apps tot het uitgeven en innemen van hardware. Geen dag is hetzelfde. Om vragen en problemen op te lossen is heldere communicatie belangrijk, zowel naar de gebruiker als de IT collega’s.  Om samen tot een oplossing te komen is het belangrijk door te vragen om te achterhalen wat er aan de hand is.

Mensen helpen geeft energie

Amke vindt het leuk om mensen te helpen en krijgt veel energie van hun dankbaarheid. Ze wordt enthousiast wanneer ze kan bijdragen aan veranderingen en vooral wanneer ze de positieve resultaten daar van terug ziet. “Als ik weer een berichtje ontvang met ‘Bedankt Amke, het werkt weer’ dan is mijn hele dag weer goed.”
In het team wordt haar oplossingsgerichtheid dan ook zeer gewaardeerd. Ze bijt zich vast in vraagstukken en komt met oplossingen voor structurele verbeteringen.

Een wereld vol mogelijkheden

Het imago van IT als stoffige mannenwereld is gelukkig al lang niet meer up to date. De sector is dynamisch en werken in de IT biedt kansen voor iedereen. Ook vrouwen. Zo koos Amke voor de IT-sector vanwege de vele mogelijkheden. “Het is een sector die erg vernieuwend is en waar veel mogelijkheden zijn. Ik wil niet altijd dezelfde baan hebben, maar me kunnen ontwikkelen. Dat past bij de IT en vind ik mooi.”

Een carrière in de IT

Je vaardigheden ontwikkelen en werken bij verschillende bedrijven. Dat kan bij QISS IT. Samen brengen we diversiteit op IT afdelingen die teams zoals bij het St Antonius ziekenhuis versterken.

Ben je klaar om net als Amke te ontdekken wat de IT wereld voor jou in petto heeft? Start je carrière met een IT Traineeship en ontdek de mogelijkheden!

Naar het IT-Traineeship

Meer weten?

Neem contact met mij op.

Naam*
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.