Blog

10 redenen waarom jij in de IT wil werken

Wij roepen het al een tijdje: de IT is hot! Dus schuif die vooroordelen opzij. Wij geven je 10 redenen waarom jij, ook zonder vooropleiding of ervaring in de IT, in de IT wil werken.

QISS IT Accountmanager aan het werk voor een detacheringstraject

1. IT IS a sure thing

Werken in de IT geeft jou baanzekerheid. De branche is groeiende en dat zal voorlopig niet stoppen. Zo is er ontzettend veel vraag naar goede IT’ers en is de kans dat jij een baan vindt erg groot. Ben je eenmaal binnen? Bedrijven raken hun IT’ers liever niet kwijt, wat ervoor zorgt dat veel IT’ers een vast contract aangeboden wordt.

2. IT IS for everyone

In de IT kan jij het verschil maken. Waar jouw ambitie of kracht ook ligt, er is plek voor jou binnen de branche. Ook wanneer je geen achtergrond in de IT hebt, zijn er veel functies waar jij jouw ervaringen vanuit een andere studie of baan mee kan nemen.

3. IT COMES WITH OPPORTUNITIES 

De mogelijkheden in de IT zijn oneindig. Dat vertelt onze IT-professional Kaan in zijn blog over zijn keuze voor de IT. Veel IT’ers zijn ooit gestart op de Servicedesk om zo kennis te maken met de afdeling. Een goede manier om te ontdekken welke richting het beste bij je past. De specialisaties lopen erg uiteen. Zo kan je je bezig houden met management (aansturen), beheer (behouden en ontwikkelen) of data (analyseren).

4. IT IS Good Money

In de IT kan je een goed salaris verdienen. IT’ers verdienen relatief goed als je het vergelijkt met andere banen op hetzelfde niveau. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Uiteraard groei je met jouw jaren van ervaring en jouw professionele ontwikkeling zoals trainingen en certificaten, waarmee je meer kan gaan verdienen. Een lekker vooruitzicht dus.

5. IT IS BEST OF BOTH worlds

De IT staat nooit stil. Dat betekent dat je altijd blijft leren en zorgt ervoor dat jouw baan in de IT altijd uitdagend blijft. Je bent tenslotte niet elke dag met hetzelfde bezig en je blijft jezelf ontwikkelen. Daarnaast heb je IT Traineeships, een perfect voorbeeld van een werk-leercombinatie. Je wordt opgeleid tot IT’er, doet werkervaring op en je wordt ondertussen betaald: best of both worlds.

6. IT is future proof

IT is de toekomst. Het belang van de ICT-afdeling werd vorig jaar voor iedereen pas écht duidelijk. Wereldwijd werden de kantoorwerkzaamheden massaal naar de thuissituatie verplaatst en ICT’ers draaiden overuren zodat iedereen op afstand kon communiceren en werken. De vraag naar goede IT’ers zal alleen maar toenemen, daarmee ben je als IT’er verzekerd van een succesvolle toekomst.

7. IT IS EVERYWHERE

De IT-afdeling speelt momenteel een rol in elke branche. Van overheid, zorg, onderwijs, finance tot de commerciële sector: iedereen is afhankelijk van goedwerkende IT. Daardoor kan je als IT’er in elke branche aan de slag.

8. IT IS DIVERSE

De IT is divers in de variatie in rollen en branches waar je kan werken. De diversiteit in de medewerkers is ook aan het groeien. Bij QISS IT zetten wij ons in voor meer diversiteit binnen de IT. Dat doen wij onder andere door actief vrouwen te benaderen voor ons traineeship. We zien dat steeds meer vrouwen de IT-wereld binnentreden.

9. IT COMES IN HANDY

Van IT-kennis heb je ook voordeel in je privéleven. Hoe meer invloed we van de IT in het bedrijfsleven zien, hoe meer dit ook zichtbaar is in het dagelijks leven. Voor jezelf is het dus handig als je goed computers overweg kan, maar als IT’er word jij zeker de held binnen de familie en vriendenkring.

10. IT HAS the best colleagues

IT’ers zijn de leukste collega’s. Doordat er nieuwe rollen ontstaan en de samenwerking tussen de business en de IT-afdeling steeds belangrijker wordt, groeit de diversiteit binnen de IT. Dat zorgt voor de leukste collega’s. Met de leukste ICT-Inside-Jokes natuurlijk.

Ook werken in de IT?

 

Ook werken in de IT?

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.