Naam: Suzanne
Leeftijd: 26 jaar
Opleiding: Media en Entertainment Management
Is Trainee bij QISS-IT

 

Iedereen heeft er weleens aan gedacht (of gedroomd) om het roer om te gooien. Wat nou als je dat ook echt doet? Van de creatieve entertainment wereld naar de systematische wereld van IT bijvoorbeeld. Dat is wat ik deed en nog elke dag ben ik hier blij mee!

Maar… waarom?

Ik wilde werken in een branche met een goed toekomstperspectief en waarin ik veel kon leren. Ik vind namelijk alles interessant (alles? Nou ja, veel dan). Verder ben ik best wel handig met computers en telefoons (toch mam?). Op die manier kwam ik al snel bij IT uit. Toen ik lucht kreeg van de gave traineeships die hierin te vinden zijn was ik verkocht. Ik koos het meest persoonlijke en gezellige bedrijf dat ik kon vinden en hier werk ik nog altijd met ontzettend veel plezier.

 

Ik koos het meest persoonlijke en gezellige bedrijf dat ik in de IT kon vinden.

Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik in drie jaar veel geleerd door mijn functie als vestigingsmanager en verkoopleider bij Allsafe Mini Opslag in Beverwijk. Maar ik kwam er in die tijd ook achter dat de verkoop niet bij mij paste. Procesverbetering vond ik tijdens mijn studie al interessant en ik wilde ook graag nieuwe dingen leren. Zo kwam ik op het idee om Bedrijfskunde met de ICT te combineren. Ik zag de vacature voor het Traineeship van QISS op Indeed en 1 + 1 was 2. Ik kwam er al snel achter dat ik de eerste mannelijke Trainee zou worden, maar dat maakte mij vrij weinig uit. Een goede gedachte uiteindelijk, want ik ben erg blij met mijn keuze voor QISS en de ICT!

Uitdagend

Ik werk nu via QISS-IT bij een middelgrote organisatie met een kleine helpdesk. Omdat we maar met z’n drieën zijn heb ik meteen veel verantwoordelijkheden. Van werkplekbeheer tot systeembeheer: ik ben overal mee bezig. Binnenkort gaat mijn senior collega weg, wat betekent dat ik nog meer verantwoordelijkheden erbij krijg. Een erg leuke en uitdagende eerste opdracht! Daarnaast zorgen de mogelijkheden die ik qua opleidingen en kennissessies vanuit QISS-IT krijg ervoor dat ik uitgedaagd blijf. En het regelmatige contact met mijn fieldmanager waarbij ik alles kwijt kan, vind ik ook erg prettig.

 

De mogelijkheden die ik qua opleidingen en kennissessies vanuit QISS-IT krijg, zorgen ervoor dat ik uitgedaagd blijf.

Naam: Milan
Leeftijd: 25 jaar
Opleiding: Bedrijfskunde/MER
Is Trainee bij QISS-IT
Naam: Myriam
Leeftijd: 27 jaar
Studie: Sport, Gezondheid en Management
Is Trainee bij QISS-IT

Na afronding van mijn studie in Groningen ben ik seizoenswerk gaan doen. In de winter stond ik in Zwitserland in de sneeuw en in de zomer juist in de hitte en volle zon van Egypte. Toen ik tijdens nog een winterseizoen in Oostenrijk terugkeerde naar Groningen, ging ik daar op zoek naar een baan op het gebied van sport en management. Toen dit niet wilde slagen, vond ik het tijd om het over een andere boeg te gooien. Ik verhuisde naar Utrecht en werd vrijwel direct door QISS-IT benaderd. Een nieuwe stad én een nieuwe baan in een heel ander werkveld: dat zag ik wel zitten.

#Throwback time

We zijn nu anderhalf jaar verder en ik heb totaal geen spijt van de keuze om bij QISS-IT te gaan werken. Een spoedcursus ICT in twee weken en een aantal trainingsavonden per jaar maakt dat je in korte tijd veel informatie en kennis opdoet. Ik heb nu twee opdrachten gehad in totaal verschillende werkomgevingen. Het is fijn dat je via QISS-IT bij meerdere organisaties ervaring opdoet, waardoor je veel leert van verschillende ICT-omgevingen. Het biedt de kans om voor jezelf te kijken wat je leuk vindt en welke trainingen je wilt volgen om je kennis te vergroten.

 

Een nieuwe baan in een heel ander werkveld: dat zag ik wel zitten

In 2016 ben ik afgestudeerd als Leisure Manager. Tijdens mijn opleiding zijn communicatie en waarde creëren voor een opdrachtgever twee belangrijke aspecten geweest. Ik heb altijd al belangstelling gehad voor de ICT in combinatie met het sociale aspect. Ik wist alleen nooit hoe dit te combineren. En ik dacht altijd, net als zoveel anderen: ‘’Maar de ICT is toch meer een mannenberoep?’’.

Toch geen mannenberoep?!

Deze gedachtegang heb ik losgelaten sinds QISS-IT mij op LinkedIn benaderde. En na twee erg leuke gesprekken ben ik overstag gegaan, waar ik zeker geen spijt van heb. Ik heb sinds mijn start bijna twee jaar geleden als servicedeskmedewerker al voor meerdere opdrachtgevers met diverse bedrijfsculturen en in verschillende branches gewerkt. De diversiteit in het werkveld, de leuke opdrachten en de kansen en ontwikkelmogelijkheden die QISS-IT en de ICT bieden, maken dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

 

Ik heb altijd belangstelling gehad voor de ICT, ik wist alleen nooit hoe dit te combineren met mijn studie.

Naam: Petra
Leeftijd: 24 jaar
Opleiding: Leisure Management
Is Trainee bij QISS-IT
Naam: Pamela
Leeftijd: 24 jaar
Studie: Communicatie
Is Trainee bij QISS-IT

Hoe lastig is het dat je wanneer je net 18 bent een studie moet kiezen met het oog op het werk wat je de rest van je leven gaat doen? Ik vond het erg lastig, maar heb uiteindelijk voor Communicatie gekozen. Toen ik deze studie met plezier had afgerond, was het tijd om te gaan solliciteren. Met weinig succes: de ene na de andere afwijzing kwam binnen of ik kreeg helemaal geen reactie. Toen de moed na 1,5 jaar aardig in mijn schoenen was gezonken, kwam ik het Traineeship van QISS-IT tegen.

Als een vis in het water

Hoewel ik twijfelde of ik met mijn communicatie-achtergrond wel de ICT in kon, ben ik toch op gesprek gegaan. Wat was ik daar blij om. Ik voelde me meteen op mijn gemak en mijn twijfels waren weggenomen: ik kon met mijn communicatiediploma juist heel goed een carrière in de ICT beginnen! Bij de start van het Traineeship heb ik heel snel en heel veel geleerd. Toch dacht ik de eerste paar dagen op mijn eerste opdracht ‘Wat doe ik hier? Ik weet nog helemaal niets’. Gelukkig veranderde dit gevoel snel en werd ik steeds zelfverzekerder. Nu, 2 jaar later, voel ik me als een vis in het water.

Iedere dag bijleren

Ik word echt blij van mijn werk. Het voelt heel goed om mensen en collega’s te kunnen helpen met hun ICT-problemen. En daarnaast leer ik iedere dag wat nieuws. Het contact met de QISS-collega’s is ook fijn: voor de meesten was de ICT iets nieuws, waardoor we elkaar goed begrijpen en ondersteunen.

 

Ik kon met mijn communicatiediploma juist heel goed de ICT in!