Naam: Suzanne
Leeftijd: 26 jaar
Opleiding: Media en Entertainment Management
Is Trainee bij QISS-IT

 

Iedereen heeft er weleens aan gedacht (of gedroomd) om het roer om te gooien. Wat nou als je dat ook echt doet? Van de creatieve entertainment wereld naar de systematische wereld van IT bijvoorbeeld. Dat is wat ik deed en nog elke dag ben ik hier blij mee!

Maar… waarom?

Ik wilde werken in een branche met een goed toekomstperspectief en waarin ik veel kon leren. Ik vind namelijk alles interessant (alles? Nou ja, veel dan). Verder ben ik best wel handig met computers en telefoons (toch mam?). Op die manier kwam ik al snel bij IT uit. Toen ik lucht kreeg van de gave traineeships die hierin te vinden zijn was ik verkocht. Ik koos het meest persoonlijke en gezellige bedrijf dat ik kon vinden en hier werk ik nog altijd met ontzettend veel plezier.

 

Ik koos het meest persoonlijke en gezellige bedrijf dat ik in de IT kon vinden.

 

De afgelopen 10 jaar heb ik verschillende rollen vervuld in de ICT: van projectmedewerker tot projectleider en procesmanager. Sinds juni 2017 werk ik via QISS-IT als incidentmanager bij het Haaglanden Medisch Centrum.

Waarom QISS-IT?

Ik heb voor QISS gekozen, omdat zij connecties hebben binnen verschillende werkvelden waar je anders moeilijker in terecht komt. Dit maakt mij meer een allrounder, waardoor ik organisaties kan leren hoe andere branches met dezelfde processen en technieken omgaan. Dit zie ik als een toegevoegde waarde in mijn ontwikkeling als ICT-professional. Verder geeft QISS-IT mij de ruimte om mezelf te zijn en zelf te bepalen hoe ik mijzelf ontwikkel, bijvoorbeeld door trainingen en studie.

 

QISS-IT heeft connecties bij bedrijven waar je anders moeilijk terecht komt.

Naam: Remy
Leeftijd: 30 jaar
Opleiding: Communicatie
Is ICT-professional bij QISS-IT
Naam: Myriam
Leeftijd: 27 jaar
Studie: Sport, Gezondheid en Management
Is Trainee bij QISS-IT

Na afronding van mijn studie in Groningen ben ik seizoenswerk gaan doen. In de winter stond ik in Zwitserland in de sneeuw en in de zomer juist in de hitte en volle zon van Egypte. Toen ik tijdens nog een winterseizoen in Oostenrijk terugkeerde naar Groningen, ging ik daar op zoek naar een baan op het gebied van sport en management. Toen dit niet wilde slagen, vond ik het tijd om het over een andere boeg te gooien. Ik verhuisde naar Utrecht en werd vrijwel direct door QISS-IT benaderd. Een nieuwe stad én een nieuwe baan in een heel ander werkveld: dat zag ik wel zitten.

#Throwback time

We zijn nu anderhalf jaar verder en ik heb totaal geen spijt van de keuze om bij QISS-IT te gaan werken. Een spoedcursus ICT in twee weken en een aantal trainingsavonden per jaar maakt dat je in korte tijd veel informatie en kennis opdoet. Ik heb nu twee opdrachten gehad in totaal verschillende werkomgevingen. Het is fijn dat je via QISS-IT bij meerdere organisaties ervaring opdoet, waardoor je veel leert van verschillende ICT-omgevingen. Het biedt de kans om voor jezelf te kijken wat je leuk vindt en welke trainingen je wilt volgen om je kennis te vergroten.

 

Een nieuwe baan in een heel ander werkveld: dat zag ik wel zitten

 

In 2011 behoorde ik tot een van de eerste medewerkers van QISS-IT, volgens mij was ik de derde. Na een tijdje kwam er een andere uitdaging op mijn pad, waardoor ik QISS verliet. Toen ik dit jaar weer op zoek was naar een nieuwe uitdaging in de omgeving Leiden, dacht ik meteen aan QISS!

Prettig contact

Ik had goede herinneringen aan mijn tijd bij QISS en we hebben altijd prettig contact gehouden, dus ik was erg blij toen ik hoorde dat ik weer bij ze aan de slag kon als ICT-professional. En een voordeel van detachering: het kán heel dichtbij huis zijn. Ik ben nu bijvoorbeeld maar 15 minuutjes onderweg naar mijn opdracht bij Avery Dennison: ideaal!

 

Een voordeel van detachering: het kan zomaar heel dichtbij huis zijn!

Naam: Mitchel
Leeftijd: 28 jaar
Opleiding: Systeembeheer niveau 4
Is ICT-professional bij QISS-IT