ICT Professional Ramon

Mijn naam is Ramon en ik ben een enthousiaste ICT-er, met jarenlange ervaring in diverse functies. Ik ben inzetbaar als teamleider servicedesk, projectleider en coach. Ik ben doorgegroeid vanuit de functies van servicedesk medewerker en systeembeheerder waardoor ik in staat ben om vanuit mijn achtergrond waarde toe te voegen. Mensen omschrijven mij  als een communicatief krachtig persoon, waarbij het creëren van draagvlak binnen een organisatie centraal staat. Verder werk ik gestructureerd en ben ik sportief. In mijn tijd bij QISS IT heb ik twee verschillende opdrachten voltooid. Namelijk een consultancy functie waarbij de focus op het uitrollen en introduceren van het nieuwe werken lag. Het verzorgen van trainingen stond hierbij ook centraal. In mijn huidige functie vervul ik de rol van projectleider voor een organisatie welke werkzaam is binnen mobile telefonie beveiliging voor overheidsorganisaties en defensie. Daarnaast begeleid en train ik de interne medewerkers van QISS IT en consulteer ik bij het optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen.

QISS-IT is een vooruitstrevend bedrijf en ik ben blij dat ik hier mijn steentje in kan bijdragen

Mijn naam is Laura, 27 jaar oud en woonzaam in Delft. Een rode draad in mijn werkervaring en gevolgde studies is service gerichtheid en het contact met mensen. Vanuit de middelbare school heb ik de vakken technologie en informatica gevolgd en is er ook een interesse in dit vakgebied ontstaan. Nu heb ik via QISS-IT de kans gekregen om met deze passie en interesse aan de slag te gaan en me te gaan ontwikkelen tot ICT- professional.
Je begint het traject bij QISS-IT met een 2 weekse extreme traineeship. Voordat onze traineeship begon hebben we een borrel gehad met alle mede-trainees bij QISS-IT en leer je elkaar op een ontspannen en leuke manier kennen.
De eerste 2 weken trainingen waren erg interessant, een overload aan informatie, gezellig, leerzaam maar ook vermoeiend. Het word niet voor niets een Extreme Traineeship genoemd, maar resulteert wel in een, voor mijn gevoel, uitstekende basis om in een bedrijf te kunnen starten. Het leuke aan deze 2 weken zijn vooral de afwisseling van vakken, de professionele leraren en de gezelligheid binnen de groep. Je hebt een theorie examen en praktijktoets in de tweede week. ITIL theorie examen bevat veel leerstof, maar in combinatie met de lessen en een weekendje goed studeren is dit zeker haalbaar. De praktijktoets was een leuke afsluiter van de traineeship. Hier breng je in de praktijk wat je allemaal hebt geleerd en werk je samen met je medetrainees, bij ons resulteerde dit in een super samenwerking, wat zenuwen en lachpartijen.

Alles bij elkaar is de traineeship mij ontzettend meegevallen en is het vooral een leerzame, gezellige en voorbereidende uitdaging die je met beide handen moet aangrijpen!

ICT Trainee Laura

ICT Professional Lianne

Mijn naam is Lianne en ik ben 26 jaar. Tot voor kort was ik werkzaam als dierenarts, iets wat altijd een droom van mij is geweest. Helaas bleek dit toch niet de juiste carrière voor mij te zijn. Na lang nadenken heb ik besloten een andere weg in te slaan. Van huis uit ben ik altijd veel met de ICT in contact gekomen via mijn vader, die ook in de ICT werkzaam is. Zo wist ik al aardig wat van computers, maar natuurlijk nog lang niet genoeg. De vacature voor het Traineeship van QISS-IT sprak mij daarom erg aan. Gelukkig verliepen mijn gesprekken bij QISS-IT heel fijn en in augustus ben ik gestart met het Traineeship.
Het Traineeship van QISS-IT is in de eerste twee weken zeer intensief. De trainingen richten zich op het snel verbreden van onze ICT basiskennis. We hebben trainingen gevolgd in de registratietool TopDesk, Microsoft Office en ITIL v3 Foundation, waarin we ook direct ons certificaat hebben behaald. Onze groep dames is erg goed op elkaar afgestemd en er wordt veel gelachen, maar natuurlijk ook serieus gewerkt. Op dit moment ben ik bezig met het behalen van mijn certificaten in Windows Networking Fundamentals en Cloud Fundamentals, terwijl ik in afwachting ben van mijn eerste opdracht via QISS-IT.
Er wordt hard gewerkt om ons allemaal bij een passende opdrachtgever onder te brengen. Er wordt veel rekening gehouden met je persoonlijkheid en kwaliteiten en QISS-IT luistert naar jouw wensen.

Het contact met QISS-IT is erg open en persoonlijk, waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng. Tot nu toe heb ik zeker nog geen spijt van mijn carrièreswitch!

“Ik ben Meandra en ik ben 27 jaar. In mei 2015 startte ik met veel enthousiasme met de Extreme Team IT Traineeship bij QISS-IT. Hiervoor werkte ik fulltime in een boekwinkel waar ik was blijven werken nadat ik in 2013 de opleiding Communicatie had afgerond.

Toen ik in contact kwam met QISS-IT en hoorde over de traineeship en hun visie sprak dit mij direct erg aan. Ik had van te voren nooit bedacht dat ik in de ICT terecht zou komen, maar toen ik hoorde dat QISS-T op zoek was naar communicatief sterke vrouwen met een afgeronde (niet ICT gerelateerde) HBO of WO opleiding, wist ik gelijk: dit is precies wat bij mij past! Ik was altijd al handig met computers maar heb nooit een ICT opleiding gevolgd. QISS-IT gaf mij nu de kans de overstap te maken naar de ICT en die kans heb ik direct met beide handen aangegrepen. Zeker in combinatie met mijn opleiding Communicatie wist ik dat dit de juiste beslissing was.

En dat was het zeker! Inmiddels heb ik meer dan een jaar met veel plezier op een ICT Servicedesk gewerkt bij een groot bedrijf. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en mijn communicatieve vaardigheden en kennis die ik heb opgedaan tijdens de trainingen kon ik mooi direct inzetten. Tijdens de eerste weken van de traineeship heb ik diverse trainingen gevolgd en een ITIL en Security certificaat gehaald. Daarna heb ik ook de QISS-T certificaten van Windows 70-680 en 70-685 behaald en ga ik nu starten met LEAN IT. Tijdens de traineeship leer je ook veel andere dames kennen wat erg leuk en gezellig is.

QISS-IT zoekt een opdracht die bij je past en heeft regelmatig contact met je. Het contact is warm en persoonlijk wat het extra fijn maakt om bij QISS-IT in dienst te zijn. Het is top om te zien dat steeds meer vrouwen kiezen voor een baan in de ICT en dat steeds meer bedrijven het belang van meer vrouwen in de ICT ook inzien.”

QISS-IT gaf mij nu de kans de overstap te maken naar de ICT en die kans heb ik direct met beide handen aangegrepen. Zeker in combinatie met mijn opleiding Communicatie wist ik dat dit de juiste beslissing was.

ICT Trainee Meandra

ICT Professional Roxanne

Toen ik op de site van QISS-IT terecht kwam, werd ik meteen enthousiast

Graag begin ik met mezelf even voorstellen. Ik ben Roxanne en ik ben 26 jaar. Nadat ik mijn Bachelor en Master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam had afgerond, ben ik rond gaan kijken welke richting ik op wilde. Ik merkte namelijk tijdens mijn studie al dat ik overheidsorganisaties erg bureaucratisch en log vond, waardoor mijn werkplezier daar flink afnam. Ik ben er achter gekomen dat ik graag in een sector werk waar de ontwikkelingen een stuk sneller gaan en waar je direct resultaat ziet van de werkzaamheden die je doet. Daarnaast wilde ik een hele nieuwe kant op. Toen ik op de site van QISS-IT terecht kwam, werd ik meteen enthousiast. Ik ben opgegroeid met de technologische ontwikkelingen in mijn directe omgeving. Een keuze voor de ICT sector was dan ook niet zo vreemd.

Inmiddels heb ik de training achter de rug en die is mij prima bevallen. Eén van de leuke dingen aan het traineeship is dat je het niet in je eentje volgt. We zijn hier met een groep van 9 meiden aan begonnen en dit maakte de training naast interessant ook erg gezellig! De ITIL v3 Foundation en Information Security cursussen vond ik prima te volgen en ik heb dan ook beide certificaten inmiddels op zak. De volgende stap is de cursus Windows 7 70-685.

QISS-IT is populair en een belangrijk pion geworden in de detacheringswereld. Ik ben blij dat ik hier een onderdeel van ben

Wie ben ik? Iri, en ik ben in dienst bij QISS-IT sinds april 2013, nadat zij mij ongeveer een jaar gevolgd hebben. Ze namen dan een paar keer telefonisch contact met mij op. Dit ging op een zeer vriendelijke manier en zij hadden duidelijk een visie voor in de toekomst. Ik nam het voordeel van de twijfel en ging op kennismakingsgesprek met ze. Ik wilde namelijk ook een nieuwe uitdaging en misschien kon QISS-IT mij dit aanbieden. Na een zeer leuk gesprek heb ik toch na een paar maanden voor QISS-IT gekozen.

Wat ik het meest fijn vind van QISS-IT is dat het een zeer jong en gemotiveerd team is. Zij hadden een frisse indruk op mij en gaven me een nieuwe kijk op de ICT- wereld. Iedereen bij QISS-IT is zeer vriendelijk en ze willen echt hun best doen om ervoor te zorgen dat je bij een leuke opdrachtgever komt. Ze zijn gewoon direct en houden je op tijd op de hoogte van de nieuwe gebeurtenissen. Dat warme contact mis je soms bij andere detacheerders. Ik heb nooit spijt gehad dat ik voor QISS-IT heb gekozen. QISS-IT is populair en een belangrijk pion geworden in de detacheringswereld. Ik ben blij dat ik hier een onderdeel van ben. Ze zijn snel aan het groeien en dat is echt mooi om te zien. Ik kan ze alleen maar heel veel geluk en succes wensen in de toekomst.

ICT Professional Irineu